2021-05-29 09:03:39• hírek • Fizetett tartalom

Érdekes statisztikák az Európa-bajnokság csapatairól

 

Egyre jobban közeledünk az Európa-bajnoksághoz, ahol újra drukkolhatunk majd a magyar válogatottnak. A torna előtt érdekes statisztikákkal próbáljuk még jobban bemutatni a kijutó csapatokat. 

 

 

Az angol válogatott bő keretében mindössze 3 labdarúgó nem a Premier League-ben szerepel, Kieran Trippier a spanyol bajnok Atletico Madrid csapatának a tagja, rajta kívül pedig a Borussia Dortmund ad két játékost, Sancho és Bellingham személyében. A legtöbb játékos a Manchester Unitedből került be az angol válogatottba, 5-el. 

A magyar csapattal egy csoportban szereplő németeknél teljesen más a helyzet, hiszen csak az angol élvonalból hat játékos is bekerült a keretbe a Bet365 bónusz adatai alapján. Rüdiger, Havertz és Werner a Bajnokok Ligája döntőt játszó Chelsea-ből, a BL döntő másik csapata, a Manchester City pedig Gündögant adja a válogatottba. Továbbá ott van a keretben a Leeds United védője, Robin Koch és az Arsenal kapusa Bernd Leno is. 

A horvát válogatott kapujába Frank Lampard talált be a legtöbbször, az angol középpályás 6 mérkőzés alatt 5 gólt is szerzett az egymás elleni meccseiken. Érdekesség, hogy egy másik angol labdarúgó is ott van a lista elején, Wayne Rooney is kedvelheti a horvátokat, hiszen 4 meccs alatt 4 szerzett gól mellett 4 gólpasszt is kiosztott. De még itt sincs vége a sornak, Theo Walcottnak mindössze 1 meccs elég volt ahhoz, hogy 3-szor is bevegye a horvát válogatott kapuját. 

A dán csapat a története során magasan a svédek ellen játszotta le a legtöbb találkozót.  A két skandináv válogatott már 108-szor megmérkőzött egymással, ebből 41-szer nyertek a dánok, 47-szer a svédek és 20 döntetlen is született. A listán a második helyet a finnek foglalják el, akik ellen 59 meccsből 39-et is megnyert a dán válogatott, ami 66,1-es győzelmi rátának felel meg. 

Az orosz válogatott keretébe mindössze 4 labdarúgó van, aki nem a hazájában futballozik. A Valencia, az Atalanta, az AS Monaco és a török Antalyaspor csapatából kerültek be légiósok az oroszokhoz. A 20 Bet statisztikái alapján a csapat legértékesebb játékosa Aleksandr Golovin, aki a Monacóban játszik, a jelenlegi értéke pedig 28 millió euró. 

A magyar válogatottnak eddig a legalább 10 mérkőzésen találkozó csapatokkal szemben Luxemburg ellen a legjobb a győzelmi rátája. A két válogatott eddigi 11 összecsapásából 10-et nyertek meg a magyarok, ez pedig 90,9-es győzelmi rátának felel meg. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: